Ştiri

Sursa imaginii: chamber.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

03 Feb. 2021 / 19:02

Un proiect susţinut de USAID va ajuta producătorii agricoli să acceseze noi pieţe de desfacere

Producătorii locali vor învăţa să acceseze noi pieţe de desfacere în cadrul unui nou proiect lansat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) cu susţinerea USAID. Astfel, în cadrul Academiei Exportatorului, reprezentanţii companiilor moldoveneşti din sectorul agroalimentar vor beneficia de instruiri, master-class-uri tematice referitor la legislaţie şi procedurile de export. De asemenea, participanţii vor putea să-şi promoveze produsele pe pieţele externe, relatează Mesager.

„Proiectul îşi propune instruirea a circa 500 de reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii, gospodăriilor ţărăneşti şi activişti din sectorul produselor agroalimentare cu valoare adăugată înaltă. Aceştia pot fi persoane responsabile de export care vor participa la diferite componente de instruire”, a menţionat Mihai Bîlba, vicepreşedinte al CCI.

„Sunt convins că buna implementare a proiectului va contribui la dezvoltarea unui sector agricol performant prin sporirea cunoştinţelor teoretice, capacităţilor şi abilităţilor practice aferente exportului de produse agroalimentare cu valoare adăugată sporită”, a menţionat Ion Perju, ministrul în exerciţiu al Agriculturii.

„Moldova este tot mai mult recunoscută ca o sursă de produse de calitate înaltă în UE şi USAID se anagajează să ajute la continuarea acestei tendinţe. Pentru ca Moldova să poată ţine piept concurenţilor, întreprinderile de aici ar trebuie să tindă spre cea mai înaltă calitate a produselor”, a menţionat Scott Hocklander, director al USAID Moldova.

Cererile de participare la programul Academiei Exportatorilor pot fi depuse până în data de 11 februarie.

Comentarii