/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/VIDEO/ Abateri în transportul public. Unii pasageri, indignați că taxatorii nu au mănuși

missing
02 februarie 2021, ora 22:38

I-a numărat restul banilor, după ce și-a trecut degetele prin gură! Este gestul unei taxatoare din Chișinău, de pe linia de autobuz cu numărul 5. O plângere despre această întâmplare a venit pe adresa redacției noastre. Indignată de faptul că nu se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, reclamanta spune că a sesizat Poliția, dar și administrația Parcului Urban de Autobuze, iar acum este în așteptarea unei reacții oficiale. Contactați de TV8, reprezentanții Parcului Urban de Autobuze spun că vor analiza situația și o vor sancționa pe taxatoare așa cum prevede legea.

Femeia spune că, aseară, după serviciu, a urcat în autobuzul cu numărul cinci de la o la stație de pe strada Pușkin. Ea mai spune că i-a dat taxatoarei o bancnotă de 10 lei și aștepta să-i fie oferit biletul de călătorie și restul banilor.

VICTORIA STANCHEVICI, PASAGERĂ: „Cum stătea cu banii așa, a scos masca, a scuipat pe degete și a început a scoate banii pentru a-mi oferi rest. Eu o întreb, dumneavoastră vreți acuma cu saliva dumneavoastră să-mi dați banii, acum în perioada aceasta când este pandemie? Cer scuze, dar asta este ieșit din comun”.

Femeia spune că a sesizat despre acest caz Poliția și reprezentanții Întreprinderii Municipale Parcul Urban de Autobuze, însă nu a primit deocamdată un răspuns oficial. Măsurile de protecție privind răspândirea virusului în transportul public nu sunt întotdeauna respectate, o spun și alți pasageri care circulă aproape zilnic cu troleibuzul.

„Sunt sau nu respectate măsurile de prevenire a acestui virus în transport? – Nu, nu! Asta acum că sunteți dvs, dar așa, ia uitați-vă la oprire, așa că nu respectă. În primul rând, masca nu o poartă drept”.

Și dacă unii pasagerii spun că respectă regulile impuse de autorități în transportul public, nu s-au arătat prea deranjați de faptul că taxatorii le oferă restul banilor sau biletul de călătorie fără mănuși.

„El știe legea lui la lucru și asta el trebuie să răspundă pentru asta, dar eu nu atrag atenția la asta. Dacă virusul are să se țină de noi, el o să fie, ori în troleibuz, ori jos, ori acasă, ori în pat. Fiecare se păzește după a lui părere, cum îi convine lui”.

Această doamnă spune că, în fiecare dimineața, se deplasează cu troleibuzul spre serviciu și nu a observat nereguli până în prezent.

„- Ce părere aveți, atunci când banii sunt oferiți fără mănuși de către taxator? – Ce părere? Nu prea bună. Trebuie respectate regulile. Banii trebuie să fie cu mănuși, numaidecât, la taxatori, la conducătorii de autobuz”.

„Și noi, pasagerii, tot ar trebui, adică cum peste hotare în mănuși, dar dacă încă nu au introdus legea asta, facem așa cum este. Ne străduim mâinile la față să nu punem”.

În același timp, taxatorii spun că și pasagerii încalcă regulile și nici nu vor să-i asculte, atunci când le fac observații.

„- Trebuie, în primul rând, să dezinfecteze mâinile, dar nu toți vor să dezinfecteze. Nu se supără că nu purtați mănuși? – Sunt care se supără, sunt care nu se supără. – Dar de ce nu le purtați? – Când le purtăm, când nu le purtăm: prea mari, prea mici. Una se rupe, alta rămâne întreagă”.

„Ce să facem, ne mai dăm repede la dezinfectant, dezinfectăm banii. Mănușile știți că nu-s chiar toate de măsura fiecăruia. Mâna mea e mică”.

Potrivit reprezentanților Parcului Urban de Autobuze, taxatoarea care și-a băgat degetele în gură, pentru a număra banii și a-i oferi rest pasagerei de pe ruta cu numărul cinci, urmează să fie sancționată. Asta după ce vor fi analizate imaginile video înregistrate de camerele de monitorizare instalate în salonul autobuzului.

NICOLAE ȘTEFAN, ȘEF AL COLOANEI AUTO NR.1, PARCUL URBAN DE AUTOBUZE: „Se primește măsură de sancționare a angajatului și se dă răspuns: primește ori o mustrare, mustrare aspră, cu reducerea primei către persoană. Și dacă persoana solicită să-i dăm oricare răspuns, îi transmitem, e bineînțeles”.

De la începutul pandemiei în țara noastră, un asemenea caz este reclamat pentru prima dată.

REPORTER: MARIANA BUCIUCEANU
IMAGINI: TUDOR BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram