/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Un taximetrist și alți trei pasageri care îl însoțeau au ajuns cu mașina într-un copac

missing
01 februarie 2021, ora 20:48

Săptămâna a început cu mai multe accidente grave, pe drumurile din țară. Un șofer de taxi și alți trei pasageri, au ajuns cu mașina într-un copac. Accidentul a avut loc dimineața devreme, între localitățile Puhoi și Chetrosu, din raionul Anenii Noi. Primele date arată că șoferul, în timp ce se îndrepta spre capitală, a efectuat o depășire, dar a derapat din cauza ghețușului de pe carosabil. S-a răsturnat și o mașină a poliției, în raionul Ungheni, după ce a fost lovită de un alt automobil. În aceasta se aflau patru polițiști și o deținută.

MARIANA BUCIUCEANU, REPORTERĂ TV8:Potrivit Poliției, șoferul se deplasa pe acest traseu spre Chișinău. La un moment dat, el a efectuat o manevră de depășire, iar când a vrut să revină pe banda inițială, mașina s-a inversat în direcție opusă din cauza ghețușului și s-a izbit violent de acest copac.”

Oamenii legii au fost sesizați de Serviciul Unic de Urgență 112. Ajunși la fața locului, aceștia au stabilit că a avut de suferit doar pasagerul care se afla pe bancheta din dreapta șoferului. Potrivit Poliției, celelalte persoane nu au avut nevoie, nici de primul ajutor medical. Este vorba de un minor de 16 ani și un bărbat de 50 de ani care au plecat singuri de la fața locului.

VADIM BĂDĂRĂU, INSPECTOR PRINCIPAL ACCIDENTE RUTIERE, IP ANENII NOI: „El a spus da, că a ieșit la depășire la un alt automobil, din cauza condițiilor climaterice nu s-a isprăvit cu conducerea. Dosarul dat va fi condus de către anchetator secția urmărire penală, deoarece sunt fracturi și de acum rămâne de stabilit circumstanțele.”

Bărbatul care a fost transportat la spital are 66 de ani și este din raionul Căușeni. Potrivit medicilor de la Spitalul Raional Anenii Noi, acesta a fost preluat și internat cu mai multe fracturi la brațul și piciorul drept și va fi supus unei intervenții chirurgicale.

SAVA PLATON, MEDIC TRAUMATOLOG, SECȚIA CHIRURGIE A SPITALULUI RAIONAL, ANENII NOI: „Plaga care am prelucrat-o chirurgical, am saturat-o, am pus imobilizare. Osul i-a străpuns pielea și s-a făcut plaga desigur. Cea mai afectată zonă a fost care? Da fractură nu mare, un centimetru și jumate pe 0,5, dar totdeauna s-a drenat, s-a saturat, s-a pus pansament, și desigur imobilizare gipsată.”

Un alt accident a avut loc în această dimineață pe traseul Chișinău Ungheni, lângă localitatea Bahmut. O mașină a poliției din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni a fost lovită de un alt autoturism de marca Audi. Șoferul acestui automobil nu a ținut cont de starea carosabilului și a tamponat lateral mașina poliției în care se aflau patru angajați și o deținută. În urma impactului, automobilul s-a răsturnat pe acostament într-un șanț, iar o angajată a fost rănită și transportată la spital. În condițiile în care meteorologii au emis un nou cod galben de condiții meteo complicate, șoferii sunt îndemnați să conducă mai prudent pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, mai exact să evite frânările și accelerările bruște, să nu efectueze depășiri periculoase, să circule cu o viteză adaptată condițiilor de iarnă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram