image
Sursa foto: insp

Ninge în mai multe regiuni ale țării: INSP vine cu recomandări pentru șoferi

Zăpada s-a așternut în mai multe zone din țară, astfel șoferii sunt atenționați să circule cu viteză redusă și cu prudență maximă. Carosabilul acoperit cu zăpadă sau polei afectează capacitatea autovehiculelor de a frâna sau a vira, astfel Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP vin cu recomandări pentru conducătorii auto.

INSP atenționează ca înainte de a porni în călătorie șoferii să se informeze cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și asigure rezerve de combustibil și apă.

Conducătorii auto sunt îndemnați să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, să evite bruscarea comenzilor autovehiculului și să folosiească frâna de motor pentru reducerea vitezei.

De asemenea, șoferii sunt atenționați să nu pornească la drum dacă nu au dotat autovehicul cu anvelope pentru sezonul rece.

INSP le recomandă cetățenilor următoarele:

– îmbrăcaţi-vă gros, folosiţi haine uşoare şi impermeabile;

– îmbrăcaţi copiii cu haine corespunzător vremii;

– evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute şi aflarea în locuri deschise, suflate de vânt, în stații, piețe etc.

INSP informează că la moment toate drumurile sunt accesibile, iar autospecialele împrăștie material antiderapant.

Amintim că în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic, miercuri și joi vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul din nord se va intensifica de până la 15-20 m/s, iar izolat va viscoli și va troieni. Se vor forma depuneri de lapoviță, iar pe drumuri ghețuș.

Codul portocaliu este valabil aproape în toată republica. Pentru zona de nord a fost emis cod galben de condiții meteorologice complicate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: