image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Comrat, reținut în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera; Ce l-a determinat să recurgă la acest gest

Un bărbat de 66 de ani, originar din raionul Comrat, satul Ciocmaidan, a fost reținut de polițiștii de frontieră, în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera, deși avea actele necesare asupra sa. Incidentul a fost consemnat ieri, pe direcția localităților de frontieră Torutino - Chiret Lunga.

Serviciul Dispecerat al DR SUD, în jurul orelor 11:00, a fost alertat de către Serviciul Grăniceresc al Ucrainei despre apropierea spre linia frontierei de stat a unei persoane necunoscute.

În timp ce patrula ucraineană s-a deplasat la fața locului, echipa de intervenție a SPF „Basarabeasca” a reușit reținerea bărbatului, care trecuse peste linia de frontieră și se ascundea prin vegetația din preajmă, în momentul când observase patrula ucraineană.

Acesta s-a dovedit a fi un conațional, în vârstă de 66 de ani, originar din raionul Comrat, satul Ciocmaidan, care avea asupra sa actele necesare, valabile, pentru a traversa legal frontiera.

Fiind întrebat care este motivul ce l-a determinat să recurgă la această faptă, bărbatul a comunicat că în Ucraina muncea la negru, deși intrase legal un an în urmă, pe teritoriul statului vecin.

Ulterior, când a decis să se întoarcă acasă nu ar fi cunoscut că punctul de trecere Basarabeasca-Serpionov și-a reluat activitatea care a fost o perioadă sistată din cauza situației pandemice, având temerea, totodată , că ar putea fi sancționat pentru depășirea termenului de ședere pe teritoriul statului vecin.

În urma audierilor, a fost întocmit proces verbal de constatare a trecerii ilegale a frontierei de stat, cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Secției urmărire penală a Direcției Regionale Sud, conform art. 362 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: