Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

23 Ian. 2021 / 09:05

Autorizaţia de antrepozit vamal va fi eliberată doar prin sistem electronic

Procedura de eliberare a autorizaţiei de antrepozit vamal (administrarea şi gestionarea antrepozitului) se va desfăşura din 1 februarie doar în format electronic.

Potrivit Serviciului Vamal, dacă intenţionaţi să depuneţi cererea de obţinere a „autorizaţiei de antrepozit vamal (administrarea şi gestionarea antrepozitului)” începând cu luna februarie, este recomandat să consultaţi lista documentelor necesare, care urmează a fi anexate.

Tot procesul se va desfăşura doar în format electronic. Astfel, la adresa de e-mail pe care o veţi indica vor fi transmise toate notificările, inclusiv actul constatator de recepţie a cererii, dar şi actul permisiv. La prima etapă, va fi necesar să obţineţi „Schema tehnologică de lucru elaborată şi aprobată de biroul vamal în a cărui rază de activitate se află antrepozitul vamal”. Aceasta, împreună cu tot setul de acte, va fi scanată şi anexată la cerere.

Serviciul Vamal precizează că nu au fost operate modificări şi în ceea ce priveşte lista actelor necesare sau modalitatea de realizare a controlului la momentul autorizării. Diferenţa constă doar în faptul că cererea va fi depusă electronic şi, ca urmare, actul permisiv va fi eliberat de asemenea în format electronic.

Comentarii