Doi deputați PAS cer premierului în exercițiu să anuleze ordinul șefului MAI de numire a lui Corduneanu în fruntea Poliției de Frontieră

by D M
Distribuiti mai departe...

Deputații PAS, Lilian Carp și Dumitru Alaiba, cer premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul Ministrului în Exercițiu Pavel Voicu prin care l-a angajat pe Petru Corduneanu (fost adjunct la SPPS) în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, se spune într-un comunicat al PAS. 
 
„Este un abuz clar, pentru că atribuțiile unui guvern în exercițiu nu îi permit Ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici. Am solicitat împreună cu colegul Carp Lilian două demersuri- unul către Ministrul în exercițiu Voicu, altul către Premierul în exercițiu Ciocoi.
 
Ministrul de Interne să ofere informație suplimentară referitor la acțiunile sale (vedeți documentele) și, principalul, să-și anuleze ordinul de numire al lui Corduneanu.
 
În caz că Voicu se pune în poară și refuză să restabilească legalitatea în acest caz, va fi obligația premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul Ministrului în Exercițiu Pavel Voicu.
 
Din doi, măcar unul să acționeze în conformitate cu spiritul legii”, se arată în textul demersurilor.
 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...