image
Sursa foto: tvrain.ru

Alexei Navalnâi a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Opozantul rus Alexei Navalnâi va rămâne în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Himki, în urma ședinței de judecată care a avut loc în incinta inspectoratului de poliție, scrie presa rusă.

Despre acest lucru a anunțat avocatul politicianului Vadim Kobzev.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Federația Rusă a declarat în cadrul ședinței că Navalnâi a încălcat în mod repetat condițiile termenului preventiv. Autoritățile au cerut arestarea lui Navalnâi până la examinarea cererii de înlocuire a condamnării cu suspendare cu una executorie în cazul „Yves Rocher”. Ședința este programată pentru data de 29 ianuarie.

Secretarul lui Navalnâi responsabil pentru relațiile cu presa a comentat decizia: „Nu poate fi numită nici parodie a ilegalității!.

Jurnaliștii și susținătorii opozantului rus au venit la clădirea inspectoratului de poliție, iar după anunțarea deciziei mulțimea a început să scandeze „Rușine” și „Libertate lui Alexei Navalnâi”.

Navalnâi fusese pus pe lista persoanelor căutate la nivel federal luna trecută pentru nerespectarea termenilor eliberării condiționate într-un caz în care fusese condamnat pentru fraudă, în 2014. Navalnâi spune că această condamnare este inventată și că nu se face vinovat de nicio infracțiune.

Serviciul penitenciar rus a cerut instanțelor să înlocuiască condamnarea sa cu suspendare cu una executorie. Dacă sistemul de justiție rus va aproba această cerere, Navalnâi ar urma să ajungă la închisoare pentru trei ani și jumătate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: