image
Sursa foto: Unsplash

Un bărbat riscă să piardă 236 de milioane de dolari în Bitcoin, dacă mai greșește parola de acces de două ori

Odată cu cele mai recente prețuri ale Bitcoin, apare un fenomen nefericit: oamenii care au acumulat mari averi în criptomonedă își dau seama că au pierdut de mult parolele pentru portofelele lor digitale criptate.

Un astfel de exemplu este Stefan Thomas, un programator din San Francisco, care a declarat pentru The New York Times că deține 7.002 Bitcoin în cont – în prezent în valoare de aproximativ 236 de milioane de dolari, aproape un sfert de miliard de dolari -, dar că nu are nicio idee cum să-l acceseze și doar poate ghici încă două parole înainte de a fi blocat pentru totdeauna.

Chiar și lăsând deoparte perspectivele pe termen lung pentru cripto, mesajul cheie al acestor povești de groază este că luarea finanțelor digitale în propriile mâini este un risc imens dacă nu vă puteți gestiona parolele.

Ce se întâmplă cu milionarii în Bitcoin care își uită parolele

Problema cumpărării sau exploatării cripto-urilor și apoi a uitării modului de accesare este atât de răspândită, încât există o întreagă industrie în curs de dezvoltare pentru experții în securitate cibernetică, care îi pot ajuta pe cei potențiali bogați să-și acceseze averea după ce și-au uitat parolele.

„Chiar și investitorii pricepuți au fost complet incapabili să își gestioneze în vreun fel datele de acces”, a declarat Diogo Monica, cofondatorul startup-ului de securitate criptografică Anchorage pentru aceeași publicație.

Pentru Thomas și alții în situația sa, a avea milioane de dolari, dar să nu îi ai, de fapt, la îndemână propriu-zis, a distrus întreaga idee a monedei descentralizate precum Bitcoin. „Toată această idee de a fi propria ta bancă – permiteți-mi să spun așa:„ Îți faci proprii pantofi? Motivul pentru care avem bănci este că nu vrem să ne ocupăm de toate acele lucruri pe care le fac băncile”, a mai declarat Thomas.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: