/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ „Nici într-un caz”. Cum răspund moldovenii atunci când sunt întrebați dacă se vor vaccina împotriva COVID-19

missing
15 ianuarie 2021, ora 23:32

Pentru că deja în întreaga lume a început vaccinarea împotriva noului virus COVID-19, care a impus măsuri restrictive și a limitat libera circulație în întreaga lume, echipa emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8 a întrebat mai mulți moldoveni dacă urmează să se vaccineze și ce cred despre acest proces. O mare parte din oameni spun că le este frică și nu vor să se vaccineze, iar alții sunt mai puțin categorici. 

„Nici într-un caz” – astfel răspunde o femeie atunci când este întrebată dacă se va vaccina împotriva COVID-19.

O altă persoană, la fel a spus că este împotriva acestui proces, spunând că vaccinul „nu are niciun rost”.

Și în condițiile în care Republica Moldova deja a înregistrat peste 150 de mii de cazuri de infectare, mai mulți oameni continuă să spună că nu cred în existența virusului.

Urmăriți mai jos răspunsurile obținute de echipa emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Precizăm că în zeci de țări din lume campaniile de vaccinare au început, iar sute de mii de oameni s-au vaccinat, printre care și șefi de stat. Este vorba de președintele României, Klaus Iohannis, președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, dar și alți oficiali.

În Republica Moldova vaccinul încă nu a ajuns. Planul național de imunizare anti-covid-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția cu coronavirus, a fost aprobat pe data de 13 ianuarie curent de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Autoritățile au precizat că vaccinul anti-covid-19 va fi administrat în cadrul Instituțiilor Medico-Sanitare Publice în mod gratuit, însă, deocamdată, nu a fost anunțată data când vaccinul va fi livrat în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram