image
Sursa foto: Getty Images

Au rămas doar trei candidați pentru funcția de președinte la Barcelona

Barcelona se pregătește de alegerile din 24 ianuarie, unde trei candidați se vor lupta pentru funcția de președinte a clubului catalan. Deși inițial era vorba despre patru candidați, unul dintre ei s-a retras oficial din cursă.

Emili Rousaud (48 de ani), fost vicepreședinte în perioada Bartomeu, a adunat prea puțin semnături și nu va putea participa la alegeri. Potrivit cotidianului catalan Sport, Rousaud nu are decât 1952 de semnături valide, cu toate că inițial era vorba despre 2.510.

Ca să participe la alegeri, candidații au nevoie de 2.257 de semnături. 500 de semnături pentru Emili Rousaud se aflau în proces de validare, dar omul de afaceri catalan a hotărât să nu mai aștepte și și-a anunțat retragerea.

Emili Rousaud ar fi vrut să facă o coaliție cu alt candidat, Toni Freixa (52 de ani), cotat cu șansa a treia la alegeri, după Joan Laporta și Victor Font. Echipa lui Rousaud a refuzat însă, așa că acesta a abandonat cursa.

Alegerile care vor decide viitorul Barcelonei îl au ca favorit pe Laporta, omul care a mai condus clubul și a promit că va aduce nume uriașe pe Camp Nou. S-a vorbit deja despre Jurgen Klopp sau Julian Nagelsmann ca antrenori, plus un director sportiv de marcă, dintre Puyol, Overmars și Michael Zorc.

Dintre fotbaliștii catalani, Gerard Pique (32 de ani) este singurul care va vota. Motivul? Barcelona joacă la Elche în acea zi, iar voturile nu se pot exprima prin e-mail sau în avans, așa că doar Pique, care este accidentat, va putea merge fizic la urne.

Ansu Fati (18 ani), la rândul său accidentat, ar fi putut și el să voteze, dar nu are vechime de un an ca socio al clubului. Fati a devenit membru abia pe 3 decembrie 2020, așa că nu are dreptul să își exprime opțiunea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: