image
Sursa foto: Profimedia

Maria Sharapova dezvăluie de ce nu și-a luat cetățenie americană

Rusoaica Maria Sharapova, fost lider mondial, locuiește de mulți ani în Florida și a devenit o colecționară de proprietăți scumpe în Statele Unite.

Masha a pus pentru prima dată mâna pe o rachetă de tenis la vârsta de patru ani, iar doi ani mai târziu era inițiată în tainele sportului alb în orașul său natal, Nyagan.

Cotată drept una dintre cele mai bogate sportive din toate timpurile datorită contractelor mari de publicitate cu firmele pentru care a devenit endorser, rusoaica în vârstă de 33 de ani continuă să țină prima pagină a publicațiilor internaționale.

Stabilită de la vârsta de 7 ani în Statele Unite, la academia celebrului Nick Bollettieri, Maria Sharapova nu și-a luat niciodată cetățenie americană. Pentru prima dată, fostul lider mondial a explicat ce stă în spatele deciziei sale.

"Mi-aș fi luat cetățenia americană, cu siguranță, dacă aș fi dorit asta, dar nu mi-am pus vreodată această problemă, în contextul a ceea ce am discutat cu familia mea, cu staff-ul meu.

În cele din urmă, e o chestiune de familie și de cultura pe care ți-o oferă familia ta. Am fost formată și m-am dezvoltat ca om potrivit valorilor și culturii Rusiei, de când eram un copil.

Mă refer când spun asta la mentalitate și la tenacitate. Am preluat atitudinea de a nu renunța vreodată și acesta e unul dintre motivele să rămân cu cetățenia rusă, deși trăiesc de mulți ani în Statele Unite", a spus Sharapova, potrivit Tennis World USA.

Într-un material cu titlul "Adevărul despre milioanele Mariei Sharapova şi Serenei Williams", Yahoo Sports anunţă că atât campioana din Rusia, cât şi fosta ei rivală au făcut averi atât pe terenul de tenis, cât şi în afara lui.

"Serena Williams și Maria Sharapova au câștigat amândouă o avere din cariera lor fenomenală de tenis, dar o nouă listă le-a pus realizările în centrul atenției", scrie sursa citată.

Sharapova, care s-a retras la începutul lui 2020 după mai multe accidentări, se află pe locul 87 în "Fortune List", topul femeilor cu cele mai mari averi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: