Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


O zi de iarna la Chișinău astăzi, asemănătoare unei zile de noiembrie. Minima minus un grad, maxima, 4. La fel va fi vremea și la Kiev, unde se va afla astăzi președinta Maia Sandu. La Moscova – temperatura este de minus 13 – 15 grade. Cer închis.

Președinta Moldovei, Maia Sandu merge la Kiev, unde are anunțate întrevederi cu președintele Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal și cu președintele Parlamentului, Dmitri Razumov.

La prânz, la Chisinau va avea loc o conferință de presă cu tema Asigurarea Republicii Moldova cu vaccinul anti COVID 19 și despre planul autorităților de imunizare a populației.

Tot la prânz va avea loc ceremonia de detașare al celui de-al 14-lea contingent al armatei Moldovei în Kosovo, detașare care are loc în cadrul misiunii internaționale de menținere a păcii.

La Washington, vor fi urmărite evenimentele legate de eforturile partidului Democrat de suspendare a președintelui în execițiu, Donald Trump, după ce suporteri agresivi ai președintelui au luat cu asalt, săptămâna trecută, Congresul American, aflat în sesiune.

Președintele ales , democratul Joe Biden urmează să fie inaugurat pe 20 ianuarie.

XS
SM
MD
LG