/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Un polițist este obligat să achite automobilul de serviciu, după ce a fost implicat în accident

missing
12 ianuarie 2021, ora 22:23

Polițistul care a provocat un accident rutier, într-o intersecție din capitală, este obligat să achite costurile pentru reparația automobilului de serviciu. Bărbatul spune că a lucrat peste program și că ar fi provocat accidentul din cauza oboselii. Ba mai mult, acesta se plânge că, acum, ar fi obligat să achite paguba estimată la peste 380 de mii de lei, bani despre care spune că nu-i va aduna nici în 10 ani din salariul de polițist. Responsabilii de la poliție au promis să vină mâine cu o reacție în acest caz.

Accidentul s-a produs la începutul lunii octombrie, la intersecția bulevardului Grigore Vieru cu strada Ierusalim. Dacia poliției s-a lovit violent cu un Hunday, care s-a răsturnat în urma impactului. În urma accidentului, nimeni nu a avut de suferit. La volanul Daciei se afla inspectorul Ion Gumeni. Astăzi, polițistul susține că a provocat accidentul rutier din cauza oboselii, pentru că ar fi lucrat peste program.

ION GUMENI, INSPECTOR DE PATRULARE: „În timpul accidentului rutier, eram implicat a 7-ea noapte consecutiv și menționez că eram supra-obosit și nu am putut reacționa prompt în situația dată.”

Mai mult decât atât, bărbatul, care are la întreținere doi copii minori și pe soția sa, se plânge că suma pe care este obligat să o plătească pentru automobilul de serviciu avariat este exagerată. El spune că, din salariul său de polițist nu i-ar ajunge nici 10 ani ca să adune acești bani și să achite prejudiciul, mai ales că și locuința în care stă cu familia este procurată în credit.

ION GUMENI, INSPECTOR DE PATRULARE: „În urma accidentului rutier s-a stabilit că sunt vinovat. Mi s-a întocmit proces verbal am fost sancționat disciplinar, la data de 25 a 12, 2020 am primit reclamații la INSP ca să achit despăgubiri în sumă de 384 de mii 585 de lei, nu sunt de acord cu petițiile aduse mie.”

Pentru a-și face dreptate, bărbatul s-a adresat la o asociație creată de foști polițiști, care apără drepturile și interesele colegilor lor.

ANDREI DON, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI: „Domnul Ion Gumeni este membrul Asociației noastre. Noi nu suntem de acord cu hotărârea INSP de a solicita despăgubiri materiale. Dumnealui a fost implicat a 7-a noapte consecutiv în tura de noapte. Noi nu suntem de acord și vom ataca în judecată.”

Asociația i-a pus la dispoziție și un avocat care îi va apăra interesele în cazul în care va merge în instanță de judecată să-și facă dreptate.

VLADIMIR SEREMET, JURIST: „În urma acestui accident, s-a cauzat un prejudiciu de 385 000 de lei…”.

Accidentul a fost comentat atunci și de adjunctul Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, care a precizat că polițistul se afla la serviciu.

MARIN MAXIAN, ȘEF ADJUNCT IGP: „Polițiștii se aflau în exercițiul funcțiunii.”

Contactați de TV8, responsabilii de la Poliție ne-au promis că mâine vor veni cu o reacție în acest caz.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Roman BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram