image
Sursa foto: INSP

Peste 2800 de șoferi au circulat cu viteză excesivă, iar alții 46, prinși beți la volan, în ultimele patru zile

Iresponsabilitate sporită pe drumurile naționale. Doar pe parcursul ultimelor patru zile, forțele de ordine au înregistrat peste 4000 de încălcări în trafic. Cei mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta din cauză că se deplasau cu viteză excesivă. În aceste s-au produs 20 de accidente rutiere, soldate cu 21 de persoane rănite, iar cinci au decedat.

Potrivit INSP, în perioada 7 – 10 ianuarie, peste 2800 de șoferi au încălcat limita de viteză, deplasându-se cu viteză excesivă, iar 46 au fost prinși la volan în stare de ebrietate.

Totodată, peste 240 au fost trași pe dreapta pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor - peste 240, iar alții 183 au primit procese-verbale, din motiv că nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere.

Inspectorii INSP au intervenit de urgență în 152 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care, circa 30 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.

Noutăţile partenerilor

comentarii: