image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce să alegi în timp de pandemie - sala de sport sau exerciții fizice de sine stătător?

Pandemia a schimbat lumea așa cum o știam și ne-a transformat viețile. Un lucru a rămas la fel - nevoia de sport. Pentru a ieși din amorțeala izolării și a carantinei mulți au început să practice sport și să încerce lucruri noi.

În perioada când regulile au devenit mai puțin stricte, oamenii au revenit și la sală. Dacă nu știi încă ce să alegi pe timp de pandemie, iată câteva argumente care să te ajute.

Sala de sport

Să frecventezi o sală de sport e o experiență care te schimbă și te învață să fii responsabil de corpul și sănătatea ta. Un antrenament regulat îți schimbă rutina și obiceiurile de viață, iar cu ajutorul instructorilor poți ajunge cu siguranță la rezultatul dorit. După ce ai creat din mersul la sala de forță o obișnuință, condițiile stricte impuse de pandemie îți pot da peste cap programul. Însă după atâtea luni, mulți deja s-au obișnuit cu noile reguli, de aceea pentru ei nu mai reprezintă o piedică.

Dacă faci parte din această categorie, înseamnă că mersul la sală nu este o problemă pentru tine, atâta timp cât te protejezi de virus așa cum este recomandat de autorități și specialiști. Dacă pe de altă parte nu ai un abonament la sală, dar îți dorești acest lucru, atunci neapărat alege o sală de sport în Chișinău care să respecte toate cerințele de protecție.

salasala

Asta înseamnă respectarea cu strictețe a normelor de igienă, a spațiului suficient alocat clienților și a distanței sociale pentru ca să fii în siguranță atunci când te antrenezi. Desigur, echipamentul trebuie dezinfectat des de către angajați, dar și clienții trebuie să aibă la dispoziție stații de dezinfectare. În dependență de regulile sălii, o să fie explicate și detalii legate de purtarea măștii de protecție în interior. Dacă te hotărăști să începi antrenamentele la sala de sport, asigură-te că urmezi toți pașii necesari pentru a te proteja pe tine și cei din jur.

Exerciții fizice acasă

Spre deosebire de sala de sport, unde ești îndrumat de către experți și ai acces la echipamente moderne, pentru exercițiile fizice realizate individual ai nevoie de mai multă motivație. În plus, fiind acasă poți fi distras ușor de alte probleme care îți ocupă timpul și nu întotdeauna poți respecta un regim strict. În funcție de sportul ales, uneori este nevoie și de echipament special pe care trebuie să-l procuri, pe când la sală ai deja tot ce e necesar la dispoziție. Echipamentele sportive pentru antrenamente la domiciliu sunt costisitoare și nu țin la fel de mult ca cele construite pentru sala de forță. Dacă vrei să te antrenezi în aer liber, va trebui să investești în încălțăminte comodă, rezistentă și water-proof, precum și ân haine călduroase și chiar lenjerie termică, pentru a nu sări peste zilele cu vreme nu tocmai perfectă de antrenament (vânt, ceață, temperaturi mai scăzute ori averse).

salasala

Totuși, să te ocupi cu un sport de sine stătător poate fi o experiență bună. Asta pentru că te simți mai liber și confortabil în spațiul casei tale și poți să efectuezi exerciții în ritmul tău. Fie că e vorba de exerciții de fitness sau yoga practicate acasă, ori sport în aer liber precum jogging sau mersul cu bicicleta, te poți mișca în voie. În cazul în care tu și familia respectați regulile de igienă și protecție, atunci nu ai motive să te îngrijorezi la fel de mult în ce privește pandemia, iar sportul o să te ajute să treci mai ușor prin această perioadă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: