image
Sursa foto: Jurnal TV

Cum a fost anul 2020 pentru Jurnal TV: Prin greutăți și provocări, spre recorduri de audiență și premii de excelență

Anul 2020 a fost un an greu și pentru Jurnal TV. Cu toate acestea, am făcut față provocărilor - am lansat proiecte și campanii noi, am ajuns pe locul întâi la audiențe, iar la sfârșit de an Jurnal Trust Media a primit două premii de excelență pentru munca depusă pe tot parcursul anului.

Jurnal TV a dat start campaniilor încă din luna ianuarie. Cu ocazia marcării a zece ani de la fondarea televiziunii, în Parcul Valea Morilor din Chișinău a fost inaugurat un monument simbolic în forma cubului Jurnal TV - un simbol al statorniciei. Timp de un deceniu, am trecut prin perioade diferite, prin presiuni și piedici, dar am rezistat și am devenit mai puternici. Cubul are peste 300 de kilograme și a fost realizat din metal și sticlă organică de către Chiril Covali.

CRISTINA POHILENCO, director adjunct Jurnal TV: „Noi ne dorim foarte mult să creăm din acest loc un scuar Jurnal TV, ne asumăm faptul că vom organiza evenimente aici, campanii sociale pe care le avem. „Jurnal te verde” planificăm să-l organizăm aici și invităm telespectatorii și fanii noștri să vină să facă o poză cu acest cub."

Pe 5 martie, Jurnal TV a împlinit zece ani! Cu această ocazie ne-au pășit pragul ambasadori și reprezentanți ai instituțiilor internaționale - partenerii noștri de încredere, care ne-au fost alături în cei zece ani. „Jurnal TV este un fenomen pentru presa din Republica Moldova”, a declarat fondatorul Jurnal Trust Media, Val Butnaru.

VAL BUTNARU, fondator Jurnal Trust Media:Pentru mine Jurnal TV este un fenomen, pentru că presa în Republica Moldova este mai mult decât un mijloc de comunicare și informare. Noi am trecut și printr-un regim comunist, și prin unul democrat cu care ne-am confruntat."

ADRIAN BURAGA, director Jurnal TV: „Suntem o echipă unită, iar în perioada în care a fost mai puțin ușor pentru JurnalTV, acest lucru s-a simțit, ne-am unit forțele și am reușit să menținem această echipă. Astăzi vreau să mulțumesc tuturor celor care ne sunt aproape, tuturor celor care fac posibil ca Jurnal TV să existe, mulțumim tuturor prietenilor."

În martie, Jurnal TV a lansat campania EROII DIN LINIA 1 în semn de recunoștință pentru eforturile celor care sunt în prima linie de luptă cu virusul COVID-19.

Iar de Paști, Jurnal TV a organizat un Teledon cu titlul „Eroii din linia întâi: Împreună pentru voi”. 430 de mii de lei! Aceasta este suma pe care am reușit să o colectăm în sprijinul sistemului medical. Banii au fost donați de aproape 4 mii 400 de oameni! Am demonstrat că împreună suntem o forță!

ANA DANILESCU, producător general Jurnal TV: „În duminica de Paști, Jurnal TV, împreună cu Inițiativa civică „Împreună pentru voi”, a pornit un demers în susținerea eroilor în halate albe. Mulțumim telespectatorilor, artiștilor, partenerilor care au donat. Am demonstrat că putem fi uniți și îi putem ajuta pe cei care luptă acum în linia întâi. Din banii adunați vom putea să îi ajutăm pe eroii noștri astfel ca ei să ne poată ajuta pe noi. Vă Mulțumim!"

Și toamna a fost una fierbinte pentru Jurnal TV. Prin știri, talk-show-uri, emisiuni și campanii am informat telespectatorii minut de minut.

Iar pe final de an, Jurnal TV a pregătit tradiționalul colind și surpriza mult așteptată de câțiva ani deja - „La cârciuma de la drum, întoarcerea fiului rătăcitor”.

Sfârșitul anului ne-a adus două premii de excelență. Unul a ajuns la echipa ”Asfalt de Moldova, între două maluri”, pentru reflectarea activă a subiectelor din stânga Nistrului, și altul - la fotoreporterul Nadejda Roșcovanu, care a surprins în acest an cadre unice care au făcut înconjurul lumii. Jurnaliștii anului 2020 au fost numiți de Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă.

SERGIU CRASNOȘCIOC, operator Jurnal TV: „În primul rând este o dovadă că eforturile și munca depusă de toată echipa au fost apreciate. Este un sentiment plăcut. Este o experiență plăcută de a cunoaște localități, sate, oameni noi, pozitivi, frumoși și este un imbold pentru a continua."

Încă un ”măr” a ajuns la fotoreporterul Jurnal.md, Nadejda Roșcovanu, care imortalizează emoții, trăiri și regrete.

NADEJDA ROȘCOVANU, fotoreporter jurnal.md: „Pozele au avut un impact foarte mare și asta datorită și colegilor mei care le-au plasat rapid, pentru că o poză are impact dacă este și actuală."

Am muncit mult, iar munca întregii echipe a fost răsplătită pe deplin atunci când postul nostru de televiziune a urcat în topuri și a ajuns pe locul întâi. Vă mulțumim că ați fost alături în 2020 și vă îndemnăm să fiți cu noi și în 2021! Vă așteaptă noi proiecte, emisiuni, filme și nu doar!

Noutăţile partenerilor

comentarii: