image
Sursa foto: jurnal.md

Mesajul președintelui Maia Sandu de Crăciunul pe stil vechi: „Vă rog să vă protejați familia, mai ales pe cei în vârstă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj cu ocazia Crăciunului pe stil vechi în care îndeamnă oamenii să-i protejeze pe cei apropiați în contextul pandemiei.

„Chemarea sărbătorii Nașterea Domnului e în inimile fiecărui creștin, dar asupra noastră stă și o mare responsabilitate - grija față de semeni. Vă rog să vă protejați familia, prietenii și, mai ales, pe cei în vârstă. Îmbrățișați-i de la distanță cu puterea gândurilor bune”, spune Maia Sandu.

Publicăm integral mesajul adresat de președintele RM cu ocazia Crăciunului pe stil vechi:

Dragi prieteni,

Mulți dintre noi sărbătoresc în această zi Crăciunul, nașterea Domnului, o sărbătoare a comunității, o sărbătoare a familiei. Sunt zile pline de bunăvoință și dragoste, sunt zile care ni se asociază cu căldura sobei, troienele de altă dată, revederea cu părinții, bunicii, verișorii, mătușile și unchii, neamurile, prietenii și vecinii din localitatea părintească. Zile în care clopoțeii și vocile copiilor și tinerilor și copiilor umplu liniștea iernii cu vestea bună.

Aceste amintiri frumoase ne dau speranța și încrederea că la anul vom putea din nou să petrecem sărbătorile alături de cei dragi. Chemarea sărbătorii Nașterea Domnului e în inimile fiecărui creștin, dar asupra noastră stă și o mare responsabilitate - grija față de semeni. Vă rog să vă protejați familia, prietenii și, mai ales, pe cei în vârstă. Îmbrățișați-i de la distanță cu puterea gândurilor bune, purtați măști, evitați locurile aglomerate, nu stați mult timp în spații închise, aerisiți bine casele, iar la cele mai mici semne de răceală izolați-vă de cei din jur.

Speranțele noastre toate sunt ca în noul an să depășim problemele, să ieșim din criză mai motivați, mai puternici, mai curați și să ne realizăm visele, așa cum ne dorim. Primăvara e încă departe, dar semnele ei deja se văd. Ne așteaptă un nou an, cu o nouă înviere a naturii, cu noi planuri și noi provocări. Să întâlnim provocările cu curaj, oportunitățile cu hărnicie, iar darurile Domnului cu evlavie și recunoștință.

Sărbători fericite!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: