/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Republicanii îl acuză pe Trump de lovitură de stat. Ușile din Congres sunt păzite cu arme

missing
06 ianuarie 2021, ora 23:37

Clădirea Capitolului, unde se desfășura ședința în care Congresul urma să valideze alegerea lui Joe Biden, a fost ocupată de susținători ai președintelui în funcție, Donald Trump. Unii dintre congresmeni, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în birouri. Situația tensionată din SUA i-a făcut pe unii dintre aceștia să vorbească despre „o lovitură de stat.”

Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat”, scrie digi24.ro.

În direct la CNN, acesta a declarat că revoltele de la Capitoliu au fost alimentate de teoriile conspirației, numindu-le „cu totul disprețuitoare”.

„Oriunde altundeva pe glob, am numi asta o încercare de lovitură de stat. Cred că asta este”, a adăugat el.

Un alt congresmen, republicanul Mike Gallagher, suporter a lui Donald Trump, îi cere acestuia să pună capăt anarhiei. „Este gata. Alegerile s-au terminat. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Gallagher.

Clădirea Capitolului a fost închisă oficială, însă în interior sunt, în continuare, suporteri ai președinteului în funcție, Donald Trump. Protestatarii violenți caută congresmenii pentru a-i forța să întoarcă rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump.

Între timp, forțele de protecție îi evacuează pe congresmeni. Aceștia au primit măști speciale de protecție, pentru a putea fi evacuați în siguranță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram