image
Sursa foto: border.gov.md

Un act românesc falsificat, depistat în haina unui călător, la punctul de trecere a frontierei Leușeni

În punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost depistat un conațional care deținea, ascuns în haină, un buletin românesc cu semne vădite de falsificare. Ca urmare, polițiștii de frontieră vor iniția o documentare penală pe faptul săvârșirii infracțiunii privind uzul de fals în actele oficiale.

Ieri, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz de model Mitsubishi, care avea itinerarul Republica Moldova – Luxemburg.

În cadrul controlului al trecerii frontierei de stat și acționând în baza analizei de risc, unii pasageri și bagajele acestora au fost supuse verificărilor adiționale. Astfel, rezultat al controlului corporal al unuia din pasageri, polițiștii de frontieră au depistat, ascunsă în haină, o carte de identitate care ar fi emisă de autoritățile române pe numele acestuia în anul 2019. La examinarea actului, cu tehnica specială, s-a constatat că acesta prezintă indici de falsificare.

Persoana documentată este un tânăr moldovean, în vârstă de 34 de ani. În declarații, acesta a precizat că pleacă în Luxemburg pentru a-și procura un mijloc de transport, fără a oferi explicații pe fapta sa.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST cercetează cazul sub toate aspectele legale și dacă tânărul va fi găsit vinovat, acesta riscă  o amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă nemunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: