image
Sursa foto: captură video

Veaceslav Platon, despre acuzațiile aduse de Viorel Morari: „Comanda lui Plahotniuc”

După ce astăzi șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că între soția procurorului general și persoane din anturajul lui Veaceslav Platon, dar și inclusiv și Platon, ar exista anumite legături, care l-ar avantaja pe Platon și care ar fi de fapt, motivul pentru care se urgentează examinarea dosarului de revizuire în care este vizat acesta, Platon a ieșit într-o conferință de presă și a negat acuzațiile.

Veaceslav Platon recunoaște că acele companii despre care a vorbit astăzi Viorel Morari îi aparțin, dar introducerea unei a treia persoane ca proprietar s-a făcut aseară târziu la comanda lui Vlad Plahotniuc și a lui Viorel Morari.

În acest sens, Platon anunță că a trimis și o cerere către biroul de investigații din Ucraina.

„Astăzi am trimis o cerere către biroul de investigații din Ucraina prin care am solicitat să inițieze un proces penal și să fie trași la răspundere cei care la data de 5 ianuarie, la ora 16:07, fără a mă înștiința, au operat modificări în registrul companiilor din Ucraina”, a menționat Platon.

În cadrul conferinței Platon s-a referit și la înregistrările audio în posesia cărora a intrat Jurnal TV, care ar face mai multă lumină în dosarul spălătoriei rusești de bani, cunusocută ca „Laundromat”. Astfel, Platon a calificat înregistrările drept „un fake”.

Veaceslav Platon îl acuză pe Viorel Morari că prin acțiunile și declarațiile sale ar încearca să-l discrediteze pe procurorul general, Alexandru Stoianoglo.

Precizăm că în această seară, începând cu ora 20.00, Veaceslav Platon și Viorel Morari sunt invitați la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Conferința poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: