Ştiri

Sursa imaginii: timpul.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

06 Ian. 2021 / 16:00

Banca Mondială a revizuit în scădere creşterea economică a Moldovei

Banca Mondială a revizuit în scădere prognoza de creştere economică a Moldovei în 2021, relatează Mesager.

Astfel, potrivit recentelor prognoze publicate de Banca Mondială, anul acesta, ţara noastră va înregistra o creştere economică de 3,8%.

În decembrie anul trecut, experţii Băncii Mondiale menţionau că în 2021 PIB-ul Moldovei va înregistra o creştere de patru la sută.

De asemenea, a fost revizuită în scădere şi prognoza PIB pentru anul trecut. Astfel, după ce prognozase o contracţie de 3,1%, Banca Mondială acum spune că aceasta va fi de 7,2%.

Experţii preconizează că tinerii muncitori şi microîntreprinderile vor fi afectate cel mai mult în 2021. Totodată, lipsurile financiare ar putea deveni mai accentuate în contextul în care gospodăriile se confruntă cu impactul crizei, inclusiv pierderea locurilor de muncă şi a câştigurilor şi se atestă o reducere a încasărilor de remitenţe pe măsură ce migranţii revin din străinătate şi nu-şi pot găsi un loc de muncă.

Reprezentanţii Băncii Mondiale spun că pentru redresarea situaţiei, autorităţile ar trebui să se focalizeze pe cele mai vulnerabile sectoare şi întreprinderi.

Comentarii