/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maia Sandu, despre procesul de vaccinare împotriva noului virus COVID-19: „Am fi putut avea vaccinul în țară, dacă ministerul era pregătit”

missing
31 decembrie 2020, ora 00:22

Republica Moldova ar fi putut să aibă deja vaccinul împotriva noului virus COVID-19, însă Ministerul Sănătăți nu este pregătit pentru procesul de vaccinare. O spune președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Din păcate, la minister nu s-a întreprins absolut nimic pentru ca să se pregătească acest proces de vaccinare. Noi, am fi putut avea vaccin în țară, dacă ministerul era pregătit.  E nevoie de cadrul normativ, trebuie să fie stabilite categoriile de persoane care vor fi vaccinate”, a spus Maia Sandu.

„Noi am încercat să înțelegem unde este ministerul cu pregătirile. Ministerul este nicăieri. A fost creată o Comisie, dar s-a întrunit doar o singură dată. Va trebui în regim de urgență și contez că oamenii se vor apuca de lucru. Acest lucru trebuie să se întâmple în zile, nu în luni. Cu cât mai repede suntem gata, cu atât mai repede vine vaccinul. Avem nevoie de acest de vaccin foarte repede”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, care a fost într-o vizită la Chișinău, a anunțat că va dona 200 de mii de doza de vaccin împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram