image
Sursa foto: TASS

17 persoane au dispărut în apele înghețate, după ce o navă rusească s-a scufundat în Marea Barents

O navă rusească de pescuit, cu 19 oameni la bord, s-a scufundat în Marea Barents, în timpul unei furtuni. Două persoane au fost salvate din apele înghețate și 17 sunt date dispărute, informează The Moscow Times.

Oficialii cred că gheața care s-a acumulat pe vas ar fi dus la scufundare, mai scrie sursa citată. Doar două persoane au fost salvate în timpul operațiunii de căutare, care a fost îngreunată de condițiile meteorologice nefavorabile. Salvatorii au depus eforturi majore pentru a găsi supraviețuitori, însă doar doi oameni au fost aduși în siguranță la mal din cei 19 aflați la bord.

Ambarcațiunea privată, numită Onega, s-a scufundat lângă arhipelagul Novaya Zemlya din Marea Barents, autoritățile fiind alertate în dimineața zilei de luni, la ora 7:30.

„După ce vasul de pescari s-a scufundat, 19 persoane au ajuns în apă", a declarat Comitetul de anchetă, care cercetează condițiile în care a avut loc incidentul.

Potrivit agențiilor de știri rusești, există puține speranțe de a mai găsi supraviețuitori din cauza vântului puternic și a temperaturilor scăzute.

„În timpul scufundării, temperaturile au fost de până la - 30 de grade Celsius. Este practic imposibil ca persoanele să reziste chiar și cu costumele umede", susțin oficialii care se ocupă de caz, informează digi24.ro.

Nava cu pavilion rus, care funcționase din 1979, s-a scufundat atât de repede încât echipajul nu a avut timp să își activeze plute de salvare.

„Dezastrul a avut loc în timpul unei furtuni puternice, atunci când echipajul a tras o plasă cu captura de pește. Oamenii au fost trași de pe puntea navei de furtuna puternică”, au mai declarat oficialii, potrivit sursei citate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: