image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon ar vrea anticipate pe 9 mai și acuză SUA că vrea să atragă Rusia într-un conflict prin intermediul Maiei Sandu

Igor Dodon susține că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc în luna mai și că PSRM va participa 100% în viața politică a Republicii Moldova. Declarațiile a fost făcute în cadrul unui interviu pentru agenţia rusească TASS.

Igor Dodon susține că principala sarcină a partidului său sunt alegerile parlamentare anticipate care ar trebui desfășurate conform prevederilor Constituției.

După ce vor trece alegerile anticipate, dacă va exista dorință din partea unor potențiali parteneri de stânga, putem face un bloc pentru a ne uni forțele împotriva pericolului. Nu exclud un astfel de scenariu după alegerile parlamentare. Dar faptul că vom participa activ la viața politică a Moldovei este 100%. Dacă le luăm în considerare, alegerile nu pot avea loc mai devreme de luna mai și este foarte periculos să le lăsăm pentru toamna viitoare”, a declarat Dodon.

Acesta a menționat că alegerile pot fi organizate pe 9 mai, „de Ziua Victoriei”, întrucât va fi duminică.

În același interviu fostul preşedinte a acuzat Occidentul, în special SUA, de pregătirea unui „Maidan” în RM, după alegerile prezidenţiale.

Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului preşedinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată şi mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziţia Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el şi Rusia... Toţi înţelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Şi noi ştim cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de aşa-zisul Maidan”, a menționat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: