Ştiri

Sursa imaginii: bnm.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

28 Dec. 2020 / 13:00

BNM pune în circulaţie o monedă comemorativă dedicată medicilor

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a emis o monedă comemorativă dedicată medicilor implicaţi în lupta cu COVID-19. Anunţul a fost făcut de guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, în cadrul unui briefing, relatează Moldova 1.

Oficialul a precizat că primele monede vor fi oferite instituţiilor medicale care au luptat cu infecţia de Coronavirus de tip nou. Este vorba de Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, precum şi Centrul COVID-19.

„La încheierea acestui an, care ne-a solicitat tuturor o mobilizare totală, aş vrea să vin cu un mesaj care să ne detaşeze de eforturile depuse de toţi în condiţii deosebit de complicate. Este pusă în circulaţie o monedă comemorativă dedicată celor pentru care anul 2020 a fost o mare provocare - lucrătorilor din domeniul medical. Dragi medici, asistenţi, lucrători din domeniu, Banca Naţională se închină în faţa dumneavoastră”, a declarat Octavian Armaşu, guvernatorul BNM.  

Pe monedă este reprezentată imaginea a doi medici pe fundalul hărţii Republicii Moldova, iar în partea stângă, cu litere majuscule este gravată inscripţia „Medicul meu-eroul meu”.

Moneda este confecţionată din argint şi ambalată în capsulă de metacrilat transparent. Aceasta este cea de a opta monedă comemorativă emisă în 2020.

Comentarii