Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

28 Dec. 2020 / 17:17

Producătorii agricoli pot beneficia de granturi în valoare de până la 50 mii dolari

Veste bună pentru producătorii şi procesatorii agricoli. Suedia şi PNUD oferă granturi de până la 50 de mii de dolari pentru susţinerea producătorilor şi procesatorilor agricoli de pe ambele maluri ale râului Nistru care doresc să-şi unească eforturile pentru a adopta tehnologii inovatoare în procesul de producere şi prelucrare a produselor agricole, pentru a-şi spori competitivitatea şi pentru a accesa noi pieţe de desfacere.

Potrivit unui comunicat emis de PNUD Moldova, pot depune dosarele de participare organizaţiile de susţinere a afacerilor împreună cu cel puţin doi producători sau un producător şi un procesator agricol de pe ambele maluri ale Nistrului care îşi exprimă angajamentul de a se asocia şi a crea noi locuri de muncă, în special, pentru femei şi persoane social-vulnerabile.

Propunerile de proiect selectate vor primi finanţare nerambursabilă de până la 50.000 dolari fiecare pentru procurarea de echipamente şi utilaje. Parteneriatele câştigătoare vor mai beneficia de consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor.

„Concursul este deschis propunerilor de proiect care vizează producerea şi procesarea fructelor, legumelor şi strugurilor de masă, producerea şi procesarea plantelor etero-oleaginoase şi medicinale, valorificarea produselor apicole, creşterea animalelor, procesarea produselor derivate din lapte, dar şi alte activităţi din sectoarele horticol, fitotehnic şi zootehnic”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit PNUD Moldova, proiectele propuse urmează să abordeze idei inovatoare de afaceri, ceea ce presupune includerea noilor tehnologii, reducerea costurilor de producere, adaptarea producerii şi procesării la noile necesităţi ale pieţei în contextul COVID-19.

Termenul-limită pentru depunerea solicitărilor este 5 februarie 2021.

Comentarii