image
Sursa foto: Getty Images

Thomas Tuchel, demis de la PSG! Parizienii i-au găsit imediat înlocuitor

Thomas Tuchel (47 de ani) a fost demis de la cârma lui PSG, informează Sky Germania. Gruparea pariziană se află în acest moment pe locul 3 în Ligue 1, la doar un punct în spatele liderului Lyon.

Thomas Tuchel mai avea contract cu PSG până în vara viitoare.

Informaţia a fost confirmată şi de Bild, care a anunţat că PSG l-a demis pe Tuchel în Ajunul Crăciunului.

Decizia luată de conducerea celor de la PSG vine la mai puţin de 24 de ore după victoria de ieri, 4-0 cu Strasbourg, în campionat.

În acest moment, după 17 etape, Lyon este lider în Ligue 1, cu 36 de puncte, la egalitate cu Lille, ocupanta locului 2. PSG e pe 3, cu 35 de puncte.

Disensiunile dintre Thomas Tuchel şi conducerea celor de la PSG au apărut în vară, când tehnicianul s-a declarat nemulţumit de campania de transferuri. Între managerul german şi directorul sportiv Leonardo a apărut o "ruptură", care s-a dovedit a cântări foarte mult. Rezultatele sub aşteptări din acest sezon i-au fost fatale lui Thomas Tuchel.

În sezonul trecut, PSG s-a calificat în prima sa finală în Liga Campionilor, fiind învinsă la limită de Bayern Munchen (0-1).

Tuchel, 47 ani, a preluat-o pe PSG în 2018 şi a cucerit două titluri consecutive, Cupa Franţei şi Cupa Ligii.

Fără angajament de mai bine de un an, după despărţirea de Tottenham, în noiembrie 2019, Mauricio Pochettino este favoritul celor de la PSG pentru a prelua banca tehnică a echipei în această iarnă.

Antrenorul argentinian a reuşit o performanţă remarcabilă cu gruparea londoneză, pe care a condus-o în prima finală UEFA Champions League din istorie. Pochettino este gata să revină în antrenorat, iar PSG pare echipa ideală pentru un tehnician cu ţeluri înalte.

Mohamed Bouhafsi, redactor şef la RMC Sport, a anunţat venirea lui Mauricio Pochettino la PSG, în locul lui Thomas Tuchel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: