/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Cancelarul Angela Merkel le cere conaţionalilor ei să evite vizitele de Crăciun

missing
19 decembrie 2020, ora 18:02

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă conaţionalilor ei să evite vizitele în familie cu ocazia Crăciunului şi să le înlocuiască cu întâlniri prin videoconferinţă, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters și Agerpres.ro.

„Femeile şi bărbaţii aflaţi departe de casă pentru a ne garanta securitatea ştiu ce înseamnă să ai legături limitate cu cei dragi. Ei ştiu ce înseamnă să ai acces doar la Skype pentru o perioadă îndelungată în loc să stea împreună” cu familia, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore, până sâmbătă la prânz, peste 31.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 702 decese cauzate de această boală, potrivit Institutului Robert Koch. Nivelul este dublu faţă de numărul infecţiilor raportat pe 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown strict.

„Ceea ce aştepată mulţi dintre noi în perioada Crăciunului este ceva obişnuit pentru oamenii aflaţi în misiuni în străinătate”, a subliniat Angela Merkel.

La 27 decembrie Germania ar urma să înceapă administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Pfizer împreună cu cea germană BioNTech.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram