image
Sursa foto: Jurnal.md

Dinu Plângău, care anunța că va contesta pachetul de legi ce pune bazele federalizării RM, spune că a fost intimidat

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău, care a anunțat miercuri, 16 decembrie, că va contesta la Curtea Constituțională pachetul de legi care are drept scop federalizarea Republicii Moldova: legea cu privire la funcționarea limbilor, legea referitoare la UTAG și audiovizual, informează într-o postare plasată pe pagina sa de facebook că a avut parte de intimidări. Dezvăluirea vine în contextul incendierii celor două automobile care aparțin fermierului de la Căușeni, Mihail Bobicov, participant activ la protestul agricultorilor.

„Pe lângă semnalele pe care le-am primit că vezi ce faci și ce contești, au fost incendiate două mașini ale unui agricultor care e și membru al Platformei DA. E clar, în loc de dialog, guvernarea preferă să comunice cu bâta, presiuni, intimidări și ,,sfaturi prietenenși”, care denotă frica și pierderea controlului”, a menționat Dinu Plângău.

Potrivit deputatului, Platforma DA întreprinde toate acțiunile necesare ca să conteste controversatul pachet de legi la CC, dar nu li se oferă acces la toate documentele.

„Nimeni nu cunoaște textele finale ale acestor proiecte, pe lângă votul banditesc - nocturn, oamenii mai fac modificări din mers, schimbă rapoarte, etc. De 2 zile încerc să am textul final al unor proiecte astfel încât să știu ce pot contesta și nu le pot obține. Culmea-i că Dodon deja declară că a promulgat mai multe proiecte” anunță deputatul.

„Cu cât sunt comise mai multe abuzuri cu atât e mai ușor de găsit argumente juridice pentru a anula toate porcăriile. Sper azi să obțin textul final la mai multe proiecte și să reușesc să depun cât mai multe sesizări la Curtea Constituțională”, a mai scris Dinu Plângău.

Am încercat să aflăm detalii despre persoanele care l-ar fi intimidat, dar deocamdată deputatul nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat azi că a promulgat controversatul pachet de legi votat miercuri în Parlament.

El a anunțat că a promulgat Legea privind abrogarea așa numitei „legi a miliardului”, pachetul de legi cu privire la UTAG, Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RM și completările la legea audiovizualului. Documentele respective nu au fost publicate deocamdată în Monitorul Oficial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: