image
Sursa foto: libertatea.ro

Criza de Covid reduce turismul mondial la nivelurile din 1990

Turismul internațional a scăzut cu 72% în primele 10 luni ale anului 2020, împingând această ramură a industriei înapoi la nivelurile din 1990, potrivit Organizației Internaționale a Turismului a ONU, relatează The Guardian, citat de libertatea.ro.

Destinațiile globale au primit cu 900 de milioane mai puțini turiști străini decât în aceeași perioadă din 2019, reprezentând o pierdere de 935 miliarde de dolari pentru sector – de 10 ori mai mult decât în criza economică din 2009.

„De la începutul acestei crize, Organizația Mondială a Turismului a furnizat guvernelor și întreprinderilor date de încredere care arată impactul fără precedent al pandemiei de Covid-19 asupra turismului global. Chiar dacă știrile unui vaccin sporesc încrederea călătorilor, există încă un drum lung spre recuperare.

Prin urmare, trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a deschide în mod sigur frontierele, sprijinind în același timp locurile de muncă în turism și întreprinderi. Este din ce în ce mai clar că turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare de această criză fără precedent”, a declarat secretarul general al OMT al ONU, Zurab Pololikashvili.

Noutăţile partenerilor

comentarii: