image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Președintele socialist al raionului Dubăsari, care este și cumătrul lui Dodon, a fost SUSPENDAT din funcție

Președintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fos suspendat din funcție pe o perioadă de 60 de zile.

Decizia a fost luată la ședința Consiliului Raional Dubăsari. Potrivit consilierilor raionali va fi formată o comisie de anchetă „pentru abuzurile și fărădelegile făcute de Filipov”, scrie Zonadesecuritate.md.

La fel, pentru neglijență în serviciu și intimidarea consilierilor raionali, a fost votată eliberarea lui Sergiu Grigoriev din funcția de vicepreședinte al raionului.

Consilierii raionali din opoziție au încercat să-l suspende din funcție pe Grigore Filipov și în septembrie, dar nu le-a ajuns un vot. Atunci l-au acuzat pe acesta de mai multe ilegalități, iar picătura care a umplut paharul, potrivit lor, a fost atunci când nu a întreprins nicio măsură menită să mențină integritatea teritorială a Republicii Moldova în mod special a localităților Roghi, Vasilevca și Corjova.

Precizăm că anterior, Grigore Filipov a fost filmat în timp ce organiza aducerea transnistrenilor la secțiile de votare din Criuleni și le oferea câte 400 de lei pentru ca aceștia să voteze pe Igor Dodon și PSRM, la alegerile parlamentare din 2019.

Grigore Filipov este membru al PSRM și este tatăl finului de cununie al lui Igor Dodon. De asemenea, el este tatăl lui Vadim Filipov membru la CEC, desemnat de PSRM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: