image
Sursa foto: Profimedia Images

9 milioane de clipuri retrase de pe Pornhub, după scandalul difuzării de filme cu abuzuri sexuale asupra minorilor

Pornhub a decis retragerea a 9 milioane de clipuri, practic majoritatea conținutul său video, în urma scandalului provocat de ancheta New York Times referitoare la modul în care acest site pentru adulți a permis difuzarea de filme în care erau prezentate abuzuri sexuale comise asupra minorilor, informează The Guardian.

Pornhub, unul dintre cele mai cunoscute site-uri pentru adulți din lume, aflat în top 10 al celor mai vizionate site-uri de pe planetă, a luat astfel decizia de a retrage toate clipurile video postate de către utilizatorii „neautentificați”, care nu au un cont înregistrat.

Practic, în urma acestei decizii, numărul de videouri existente pe acest site a scăzut într-o singură zi de la 13 milioane la 4 milioane.

Investigația New York Times a incriminat felul în care Pornhub permitea utilizatorilor să încarce, practic fără restricții, orice fel de clip, inclusiv imagini ilegale în care erau prezentați minori supuși abuzurilor sexuale.

La puțin timp după publicarea acestei anchete, companiile Mastercard, Visa și Discover au anunțat blocarea plăților pe site-ul pentru adulți.

„Acum, fiecare conținut video postat pe Pornhub provine de la utilizatori verificați, o cerință pe care alte platforme precum Facebook, Instagram, TikTok, Youtube, Snapchat sau Twitter nu au implementat-o încă”, a precizat Pornhub.

„La Pornhub, siguranța comunității reprezintă prioritatea noastră numărul 1”

Compania a atras, în același timp, atenția că măsura riscă să afecteze „sute de mii de modele care se bazează pe serviciile oferite de platforma noastră pentru a-și asigura un venit”.

De la lansarea pe piață în 2007, Pornhub permitea oricărui utilizator să posteze propriul conținut pe acest site. În prezent, acest lucru e permis doar utilizatorilor autentificați: la crearea contului, utilizatorul trebuie să prezinte o fotografie a sa în timp ce ține în mână o hârtie pe care să fie scris numele („username”) pe care îl va folosi pentru navigarea pe platformă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: