image
Sursa foto: jurnal.md

MSMPS a aprobat lista suplimentară a medicamentelor compensate în tratarea covid-19

Persoanele asigurate dar și cele neasigurate vor avea acces la medicamente compensate pentru tratamentul Covid-19, anunță Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

MSMPS a anunțat că a fost aprobată o listă suplimentară a medicamentelor compensate în vederea tratamentului noului coronavirus. În cadrul unei conferințe, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a menționat că lista medicamentelor compensate a fost revizuită.

Un aspect important îl prevede revizuirea listei medicamentelor care sunt recomandate pentru tratamentul la domiciliu a pacienților cu formele ușoare și cei cu forme moderate dar și reabilitarea post covid. A fost aprobată lista suplimentara a medicamentelor care vor fi compensate din fondurile CNAM, acces la această listă de medicamente vor avea atât persoanele asigurate cât și cele neasigurate.

Copiii vor beneficia de aceste medicamente compensate în volum de 100 % gratuit, dacă vorbim de adulți este vorba despre 70% de gratuitate dar și de accederea la medicamente până la 100% gratuit, dacă ne referim cel puțin la o denumire comercială care este inclusă din fiecare denumire comună internațională”, a declarat Dumbrăveanu în cadrul conferinței de presă cu tema „Noi modificări la Protocolul Clinic Național provizoriu și Protocolul clinic standardizat pentru medicii de familie „Infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: