image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Blestemul lui Chicu: Stimați deputați, la alegeri să luați atâtea mandate câte adevăruri ați spus despre politica fiscală

UPDATE 16:17 // Guvernul nu susține amendamentul cu privire la acordarea pentru magazinele duty free a dreptului de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele.

„Guvernul nu susține acest amendament deoarece contravine standardelor europene și generează reducerea veniturilor bugetare”, a declarat vicepremierul Sergiu Pușcuța.

_______

Membrii Cabinetului de miniștri s-au întrunit în ședință pentru a examina amendamentele propuse de deputați la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru 2021

Potrivit ministrului Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în total au fost propuse 85 de amendamente pe 210 pagini. Au fost susținute 33 de amendamente, parțial - 15. Au fost respinse 153 de propuneri.

„E o ședință specială a Guvernului, dedicată politicii fiscale pentru 2021. A fost oferită o perioadă de 10 zile pentru ca deputații să poată să vină cu propuneri”, a comentat premierul Ion Chicu.

Totodată, șeful Guvernului a avut un mesaj către deputații care, în opinia sa, au venit cu propuneri populiste și au făcut declarații false despre proiect.

„Stimați deputați care ați propus doar speculații, la alegerile parlamentare antipate din mai să luați atâtea mandate, câte adevăruri ați spus despre aceste proiecte”, a spus Chicu.

Ședința Guvernului poate fi urmărită în direct.

Noutăţile partenerilor

comentarii: