Germania poate relua deportarea sirienilor periculoși începând de anul viitor

by D M
Distribuiti mai departe...

Germania nu va reînnoi interdicția deportărilor în Siria devastată de război, a anunțat vineri Ministerul german de Interne, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri virtuale a celor 16 de miniștri de interne federali, care au respins cererile social-democraților de centru-stânga (SPD) de a prelungi măsura instituită în 2012, la un an după începerea războiului civil din Siria, cu scopul de a proteja solicitanții de azil sirieni de la returnarea într-o zonă de conflict.

Potrivit lui Hans-Georg Engelk, secretar de stat în Ministerul Federal de interne, care a anunțat schimbarea care va intra în vigoare din ianuarie 2021, Germania „nu ar trebui să fie un adăpost pentru criminali și amenințări”. 

Această schimbare înseamnă că, începând cu ianuarie 1, instanțele pot decide de la caz la caz dacă să deporteze acei resortisanți sirieni condamnați pentru crime în Germania.

Ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat pentru DPA că miniștrii au subliniat în timpul întâlnirii că marea majoritate a refugiaților sirieni nu sunt expuși riscului deportării, relatează DW. 

De altfel, miniștrii au insistat că decizia va afecta doar un mic grup de infractori care au comis fapte penale grave, inclusiv pe cei care au comis infracțiuni motivate politic, cum ar fi atacurile teroriste.

În prezent, în Germania există aproximativ 90 de persoane cu cetățenie siriană care sunt considerate radicaliști islamici și care ar putea fi luate în considerare pentru deportare, potrivit DW

Germania a primit peste 1.5 de milioane de refugiați în țară – majoritatea dintre aceștia fugind din calea conflictului sirian – la apogeul crizei migranților din 2015-2016, iar stabilirea permanentă a acestora în țară a costat guvernul de la Berlin zeci de miliarde de euro. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.