Turcia anunță că nu va cumpăra vaccinul anti-Covid „Sputnik V”

by D M
Distribuiti mai departe...

Turcia nu va cumpăra vaccinul anti-Covid „Sputnik V”, întrucât ar considera că dezvoltarea acestuia nu ar fi fost conformă „bunelor practici”, potrivit unei declaraţii atribuite de unele media turce ministrului sănătăţii Fahrettin Koca, informează Reuters, în contextul în care Ankara şi-a intensificat eforturile pentru vaccinarea a 50 de milioane de cetăţeni turci până în primăvară.

Astfel, site-ul de informare Haberturk îl citează pe ministrul sănătăţii Fahrettin Koca, care ar fi spus că vaccinul rusesc nu întruneşte condiţiile „bunelor practici de laborator”.

„Rusia nu a fost în măsură să le îndeplinească. În consecinţă, nu a fost posibil pentru OMS şi pentru lume să cumpere acest vaccin. Nu este posibil ca noi să omologăm acest vaccin. Prin urmare, este în afara domeniului nostru de interes”, a spus el, conform aceleiaşi media.

Ministrul turc nu a specificat la care dintre vaccinurile ruseşti s-a referit, Rusia anunţând până în prezent dezvoltarea a trei preparate împotriva COVID-19, dar conform media turce este vorba despre desfăşurarea studiilor de fază III pentru „Sputnik-V”, primul vaccin înregistrat în lume împotriva coronavirusului.

Reuters menţionează că nu a existat un răspuns imediat din partea Fondului rus de investiţii directe, implicat în dezvoltarea vaccinului „Sputnik-V”, la o solicitare a sa de a face un comentariu.

Rusia a fost prima ţară care a acordat drept de utilizare unui vaccin împotriva COVID-19, făcând aceasta înainte ca testele pe scară largă să fi fost finalizate, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă şi medicilor cu privire la siguranţa şi eficacitatea preparatului său.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.