image
Sursa foto: TVR Moldova

Legea cu privire la Stadionul Republican a intrat deja în vigoare

Decretul de promulgare și legea pentru abrogarea Legii nr. 151/2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, transmite Moldpres

n document este specificat că Stadionul Republican din Chișinău, odată revenit în proprietatea statului, devine proprietate publică, pe care se interzice edificarea altor construcții decât cele de menire social-culturală și/sau sportivă.

Amintim că Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o reacție dură după ce socialiștii și „Pentru Moldova” au votat proiectul de lege care i-ar permite lui Ilan Șor să construiască MoldovaLand pe teritoriul Stadionului Republican. Ambasada a menționat că această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu și afectează negativ relațiile dintre SUA și RM.

Legea pentru modificarea și abrogarea unor acte normative (Legea nr. 330/1999 cu privire la cultura fizică și sport – anexa; Legea nr. 151/2018 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, proiectul nr. 478 din 01.12.2020) a fost contestată ieri de deputații din Platforma Demnitate și Adevăr la Curtea Constituțională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: