image
Sursa foto: Jurnal.md

Protestul agricultorilor continuă; Fermierii cer acordul INSP pentru a aduce peste 200 de tractoare în centrul capitalei

Agrucultorii și fermierii continuă protestul impotriva majorării TVA. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa a doua, compromise de seceta. Peste 200 de tractoare staționează la intrările în orașului Chișinău, pe străzile Calea Orheiului, Dacia și la Calea Ieșilor.

Solicitat de Jurnal.md, președintele Federației Naționale a Fermierilor Vasile Mârzenco ne-a informat că deocamdată nimeni de la Guvern ori de la Ministerul Agriculturii nu au venit să discute cu fermierii protestatari.

„Am discutat săptămâna trecută cu fracțiunea Platformei DA. Acum ieșim de la Parlament unde am avut o discuție cu deputații din fracțiunea PAS. Altcineva nimeni nu a venit să discute cu noi.Ne deplasăm la Inspectoratul Național de Securitate Publică unde sperăm să stabilim traseele pe unde se vor deplasa tractoarele, pentru a aduce tehnica la un protest în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Vasile Mârzenco.

Vicepreședintele Parlamentul Alexandru Slusari a menționat într-o postare plasată pe pagina sa de facebook ca șefii comisiilor parlamentare permanente pentru economie și agricultură au refuzat azi să se întălnească cu reprezentanții fermierilor-protestatari.

„Sute de agricultori disperați îngheață în tractoare, protestănd impotriva majorării TVA. Totodată, ei solicită compensațiile promise pentru culturile de grupa doua, compromise de seceta. Dar din partea autorităților fermierii văd deocamdată doar aroganță crasă, care cu certitudine va fi taxată”, a spus deputatul.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor Vasile Mârzenco, a mai spus că dacă vor obține autorizație de la poliție, fermierii și agricultorii vor continua mâine protestul în fața Guvernului. „Vom protesta pentru aceleași obiective, să fie anulată politica bugetar fiscală păguboasă pentru producătorii agricoli și ca guvernanții să ofere compensațiile pentru cerealele de grupa a doua”.

Responsabilii de la primărie au declarat că vor autoriza protestul doar dacă Inspectoratul Național de Securitate Publică va stabili traseele pe unde tractoarele se vor deplasa în centrul capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: