Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va ninge slab în zona de centru, inclusiv la Chișinău, iar în sud este lapoviță. Valorile termice oscilează ziua între – 3 grade în nord și + 2 în sud, iar la noapte se așteaptă temperaturi negative peste tot, cu până la - 7 grade în nord.

Câteva repere din agenda zilei, prezentată de agenția IPN:

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” prezintă, la Chișinău, un studiu despre folosirea instrumentelor economice pentru promovarea politicilor de mediu.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare prezintă rezultatele unui proiect finanțat de Suedia despre promovarea exporturilor de pe ambele maluri ale Nistrului în Uniunea Europeană.

Agenția de Investiții în parteneriat cu Proiectul Agricultura Performantă în Moldova sprijinit de guvernul Statelor Unite organizează o conferință online pentru antreprenorii moldoveni despre oportunități pe piața Emiratelor Arabe Unite.

Câteva repere din agenda internațională:

În Marea Britanie, se dă startul programului de vaccinare în masă anti-covid.

La Geneva, reprezentanți ai Federației internațională a producătorilor și asociațiilor farmaceutice susțin o conferință de presă despre vaccinurile anti-covid.

Miniștrii pentru afaceri europene ai Uniunii Europene poartă convorbiri prin videoconferință înainte de summit-ul european în chestiunea bugetului, pachetului de relansare a economiei post-pandemie și a relației cu Marea Britanie.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov primește o delegației a partidului german de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania.

La New York, este comemorată împlinirea a 40 de ani de la asasinarea lui John Lennon.

Este ziua internațională a protestelor contra schimbării climei.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG