image
Sursa foto: politia.md

Pungi cu marijuana, găsite într-un ascunziș la Mileștii Mici; Activitatea criminală a grupului, dirijată din penitenciar

Un tânăr de 27 de ani, membrul al unei grupări criminale, specializate în cultivarea și prelucrarea plantelor de canabis crescute în condiții de laborator și comercializarea marijuanei, a fost reținut deoamenii legii. Individul este originar din satul Brăila, comuna Băcioi. La domiciliul suspectului au fost depistate și ridicate un pistol de luptă fără acte și permis de deținere, precum și bani obținuți în urma comercializării drogurilor.

De asemenea, polițiștii au depistat un ascunziș improvizat în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, unde era îngropat un butoi din masă plastică în interiorul căruia se aflau șase sacoșe cu muguri de marijuana hidroponică cu masa totală de aproximativ 9 kg. Suspecții intenționau să vândă drogurile cu suma de 1.300.000 de lei.

Amintim că, în urma investigațiilor efectuate în luna septembrie 2020, polițiștii au reținut trei persoane, membri ai grupării, pe numele cărora au fost eliberate mandate de arest fiind plasați în Penitenciarul nr. 13 din capitală, iar la domiciliile acestora au fost depistate peste 7 kg de marijuană, în valoare de peste 1 mln de lei.

Astfel, unul din membri în vârstă de 42 ani, originar din raionul Ialoveni, aflându-se în stare de arest în penitenciar, fiind ajutat de alți complici aflați în libertate, prin intermediul unui telefon mobil își continua activitatea infracțională. Complicii acestuia cultivau și prelucrau plantele de canabis, crescute din semințe ce valorau 5 – 10 de euro bucata, denumite PURPLE și INDICA. Ulterior, culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării care era responsabil personal de căutarea cumpărătorilor. La fel, acesta încasa banii pentru droguri prin alte persoane, apoi solicita plasarea acestora în anumite locații pentru a fi ridicate de cumpărător.

Prin această modalitate de comercializare a drogurilor, suspectul evita contactul fizic între cumpărători și membrii grupării. Banii obținuți din vânzarea drogurilor urmau să fie utilizați pentru achitarea serviciilor prestate de avocat pentru eliberarea liderului grupării, pentru procurarea produselor alimentare și transmiterea acestora în penitenciar, precum și susținerea deținuților din penitenciarul nr.13 cu mijloace financiare.

Menționăm că, reținerea suspecților a fost realizată cu suportul mascaților de la Brigada cu Destinație specială „Fulger”.

poliția.mdpoliția.md

poliția.mdpoliția.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: