Ştiri

Sursa imaginii: joblist.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

30 Noi. 2020 / 14:29

Salariul mediu pe economie a crescut cu peste nouă la sută

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, salariul mediu pe economie a crescut în trimestrul trei al acestui an cu peste nouă la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, relatează Mesager.

Astfel, în perioada iulie-septembrie, salariul mediu a constituit 8.074 de lei. Cel mai mult au crescut salariile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială - cu 26 la sută. Cu peste 12% s-au majorat retribuţiile în industria extractivă.

În prezent, cel mai mult primesc specialiştii din IT, în jur de 18 mii de lei. Angajaţii băncilor şi ai firmelor de asigurări au salarii de peste 14 mii de lei, iar cei din domeniul energetic câştigă lunar aproximativ 13.800 de lei.

La polul opus sunt angajaţii din alimentaţia publică, cu puţin peste 5.100 de lei, urmaţi de angajaţii din agricultură, care au 5.300 de lei, dar şi din cultură, care ridică un slariu de 5.600 de lei.

Datele statistice includ întreprinderile economice cu patru şi mai mulţi salariaţi şi toate instituţiile bugetare, indiferent de numărul acestora.

Comentarii