/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Platforma „Pentru Moldova” anunță că nu va face parte din coaliții parlamentare. „Menținem linia de neutralitate”

missing
23 noiembrie 2020, ora 12:19

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că, la etapa actuală, nu va face parte dintr-o anumită coaliție în Legislativ.

„Platforma parlamentară „Pentru Moldova” nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar. Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești. Suntem o forță politică responsabilă și constructivă. Scopul nostru este să asigurăm adoptarea legilor necesare societății. Credo-ul nostru politic și poziția noastră politică este: muncim pentru oameni și în beneficiul oamenilor”, se arată într-un comunicat.

„Nu avem de gând să ne lansăm în negocieri de culise cu cei de stânga sau dreapta, nu intenționăm să condiționăm participarea noastră la vot, făcând concesii sau insistând pe anumite poziții”, se mai menționează în comunicat.

De asemenea, reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” spun că „alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului. Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”.

Platforma „Pentru Moldova” a fost formată de deputații care au părăsit Grupul „Pro Moldova”, ulterior au aderat și deputații din formațiunea Partidului „Șor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram