image
Sursa foto: patriarchia.ru

Patriarhul Kirill al Rusiei, mesaj către noul președinte ales al RM: „Dragă Maia Grigorievna!”

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Prea Sfinţitul Kiril, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale. Cu câteva zile înainte de scrutinul din 15 noiembrie, Patriarhul a avut o convorbire telefonică cu Igor Dodon.

Patriarhul Kiril a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile din 15 noiembrie, menționând că își dorește cooperarea între autorităţile din RM şi Biserica Ortodoxă.

Draga Maia Grigorievna! Vă felicit pentru victoria dvs. la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și îmi exprim speranța unei interacțiuni constructive continue între autoritățile laice și Biserica Ortodoxă din RM. Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuție semnificativă la crearea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni, precum și la educația patriotică a locuitorilor Republicii”, se arată în mesajul postat pe site-ul Patriarhiei.

Pe 11 noimebrie conform aceleiași surse, Patriarhul Kiril a avut o conversație telefonică cu Igor Dodon, despre problemele actuale privind relațiile dintre Patriarhia Moscovei și RM, în depășirea amenințărilor asociate cu răspândirea infecției cu noul coronavirus, precum și asupra altor probleme.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: