Chiar de dimineaţa, la vama Leuşeni-Albiţa cozile sunt interminabile, ba mai mult acesta se întind pe o distanţă de 1000 de metri şi cresc cu fiecare oră.

„Rândul se mişcă cu viteza melcului şi chiar dacă aştept de la ora 7:00 până la punctul de control vamal este aproximativ un kilometru de maşini”, afirmă Alexandru Cojocari, unul din sutele de persoane care aşteaptă să traverseze frontiera.

În acest context, ofiţerul de presă al Serviciului Vamal, Olesea Puşcaşu, a menţionat că „ţinând cont de incapacitatea colegilor din ţările limitrofe de a procesa fluxul de mijloace de transport într-un mod rapid, în posturile vamale Sculeni-Sculeni, Leuşeni-Albiţa, Tudora-Starokazacie s-au format cozi. Serviciul Vamal a întreprins toate măsurile posibile în vederea fluidizării traficului la frontieră, printre care suplinirea numărului colaboratorilor vamali şi a tehnicii speciale de control”.

Din pozele trimise la redacţia Jurnal.md observăm că o mulţime de autoturisme stau la rând în direcţia ieşirii din ţară.