/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ 46 de tone de metal, evacuate din Filarmonica Națională. Ultimele informații despre cum decurg lucrările de demontare

missing
16 noiembrie 2020, ora 14:59

46 de tone de metal au fost evacuate de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, iar alte zece tone urmează să fie eliminate pe parcurs, până la finisarea lucrărilor.

În prezent, muncitorii lucrează în două sectoare concomitent. Aceștia execută lucrările de demontare a deșeurilor și materialelor constructive deteriorate, în urma incendiului produs.

Foto: IGSU

„Din sala mare a Filarmonicii au fost evacuate materialele deteriorate, dar și metalul în proporție de 50%. Un volum de lucrări în proporție de 60% a fost realizat în sala mică a edificiului”, se arată într-un comunicat al IGSU.

În prezent sunt antrenați șapte muncitori cu trei unități de tehnică grea. După înlăturarea deșeurilor, experții vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.

Amintim că lucrările de demontare a materialelor avariate au început pe data de 9 noiembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram