image
Sursa foto: facebook.com/iordati.aliona

Mii de moldoveni din diaspora riscă să NU poată vota; Mai puține buletine de vot decât oameni în cozi

Mii de moldoveni din diaspora riscă să nu poată vota, deoarece la unele secții de votare sunt mai puține buletine de vot decât oameni în cozi. Este și cazul cetățenilor RM care stau în coadă la secția de votare din Frankfurt, iar buletinele de vot se epuizează în ritm rapid.

La secția din Frankfurt s-au alocat 5000 de buletine, numărul maxim aprobat de CEC pentru fiecare secție de votare din diaspora, însă cozile sunt kilometrice, iar moldoveni sunt cu miile prezenți.

„Cum adica nu ajung buletine de vot? Cum numai 5000? Am fost anuntați să plecăm la alte secții de votare, pentru ca la ora 10 au votat la secția din Frankfurt deja peste 1500 de moldoveni”, scrie indignată basarabeanca Natalia Mogâldea pe Facebook.

De cealaltă parte, Consulatul Moldovei din Frankfurt face apel către cetățeni să voteze la secțiile din Strasbourg, Kassel și Stuttgart.

Amintim că vineri, ambasadorul RM în Germania, Oleg Serebrian, informa că în Germania și Danemarca s-au deschis doar șase secții de votare și că există riscul ca buletinele de vot să se epuizeze rapid, din cauza numărului mare de alegători moldoveni. În acest sens ambasadorul îndemna oamenii să se deplaseze și spre Kassel, şi Stuttgart.

Noutăţile partenerilor

comentarii: