image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Primele declarații ale Maiei Sandu: Ce spune despre votul din diasporă și ce se va întâmpla cu Guvernul Chicu

Maia Sandu, care potrivit rezultatelor preliminare a câștigat alegerile prezidențiale devenind astfel prima femeie președinte a RM, a făcut primele declarații după victoria obținută în urma scrutinului de astăzi.

Maia Sandu a ținut să menționeze mobilizarea masivă a cetățenilor la alegerile de astăzi, iar despre neregulile înregistrate în procesul de vot a spus că au fost depuse sute de sesizări.

„Am depus sute de sesizări și voi insista să fie analizate, iar cei vinovați să fie pedepsiți, fiind vorba despre mită, cumpărare de voturi, abuzuri grave, votul în diasporă, unde oamenii noștri au fost obligați să aștepte ore în șir”, a spus Maia Sandu, în cadrul unei intervenții în direct la Jurnal TV.

Întrebată despre echipa pe care o va aduce cu sine, Maia Sandu a spus că va face ulterior publice numele, adăugând: „Am o echipă foarte bună, avem provocări mari, probleme cu care cetățenii se confruntă de prea mult timp”.

Iar despre un nou guvern sau eventualitatea rămânerii în picioare a Guvernului Chicu, Maia Sandu a spus: „Avem nevoie de un Guvern responsabil, dar trebuie să vedem poziția celorlalte forțe politice. Dacă actualul Guvern va insista să rămână, voi insista să întreprindă măsuri urgente”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: