Mâna dreaptă a lui Caramalac a aterizat la Chișinău înainte de turul II al alegerilor prezidențiale. Cine este Nazaruc Gheorghe și ce misiune are

by D M
Distribuiti mai departe...

Gheorghe Nazaruc, alias Jora, persoană din anturajul hoțului în lege Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a aterizat noaptea trecută pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie realitatea.md care citează Jurnal TV.

Potrivit sursei, Nazaruc a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia și trimis în Republica Moldova pentru a crea grupuri de sportivi pentru protestele care ar urma să aibă loc pe 16 noiembrie, după alegerile prezidențiale.

Surse din PCCOCS susțin că procurorii sunt sub presiune ca mass-media să nu afle despre revenirea lui Nazaruc în țară. În rezolvarea problemelor penale din Republica Moldova sunt implicați direct procurorii Popov și Caracuian.

Scopul venirii lui Nazaruc ar fi inclusiv intimidarea lui Renato Usatîi pentru a-l susține pe Igor Dodon în turul II. Despre aceasta a anunțat chiar el într-o conferință de presă, unde a menționat că recent sora sa a fost reținută pe aeroportul din Moscova. Usatîi a specificat că o parte din cei trimiși au ajuns la Chișinău, iar o altă parte trebuie să ajungă. Acesta a dat și numele generalilor și maiorilor FSB care lucrează împotriva sa. Este vorba de Miliutii Dmitrii, Maksim Ggromov și Saloha Valerii.

Informații privind pregătirea unei acțiuni militare la Chișinău, Găgăuzia și în zona de securitate, au apărut și pe unele canale de Telegram. Scopul ar fi menținerea Moldovei în sfera de influență a Rusiei, iar pretextul: nerecunoașterea rezultatelor alegerilor din turul II, precum și implicarea statelor externe.

Cine este Nazaruc, alias „Jora Bulgaru”?

Gheorghe Nazaruc este originar din raionul Sîngerei, satul Iezărenii Vechi. Acesta a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat, mai deţine un paşaport moldovenesc în care figurează cu numele Gheorghe Chelmescu, şi un paşaport eliberat de către autorităţile de la Moscova, în care apare oficial cu numele de Gheorghi Orlov.

„Jora Bulgaru” s-a implicat într-un conflict sub coordonarea lui Caramalac în luna septembrie 2017, care s-a iscat între Ecaterina Farber și două persoane de origine armeană judecate anterior pentru escrocherii în Federația Rusă.

Ecaterina Farber ar fi sustras bani în sumă de 20 de milioane de ruble rusești, iar timp de două luni era amenințată sub diferite forme. Ba mai mult, Nazaruc împreună cu alte trei persoane au pătruns în locuința femeii, aplicând forța fizică și amenințări cu arma de foc, aceștia au sustras banii și bijuteriile, dar și automobilul acesteia. Totodată femeia a fost impusă de Nazaruc să-i predea toate informațiile cu privire la clienții deserviți de aceasta.

În scurt timp Farber s-a adresat la organele de forță din Rusia, iar în urma documentării, au fost reținuți implicate în atacul tâlhăresc: Gheorghe Nazaruc, Grigore Caramalc și șoferul acestuia Vladimir Poleacov. Însă în scurt timp, persoane de rang înalt al serviciilor speciale FSB au influențat eliberarea lui Caramalac.

Vladimir Stoianov, un alt personaj implicat în atacul tâlhăresc, a sosit în Republica Moldova, în martie 2018, cu scopul de a-și perfecta actele, dar a fost reținut pe aeroport.

Ecaterina Farber a fost presată de către persoane din anturajul lui Caramalc să schimbe declarațiile în privința lui Nazaruc. Femeia a refuzat, chiar și după ce a fost presată de către serviciile speciale ale Moldovei.

După eliberarea sa, Stoianov a avut mai multe întâlniri cu oamenii lui „Bulgaru” cu care a discutat despre faptul că serviciile secrete FSB și persoanele lui „Bulgaru” pregătesc un material de dezinformare prin intermediul mass-media din Rusia, precum că Alexandru Jizdan și Vladimir Plahotniuc ar controla traficul de droguri și gruparea „Borman”.

Anterior, presa a mai scris despre protestul „Maidan Moldova” care ar putea avea loc în cazul în care Dodon va pierde alegerile prezidențiale, iar de acțiunile de mobilizare ar fi răspunzător Pavel Voicu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...