/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ CEC a refuzat examinarea sesizării privind excluderea lui Dodon din cursa electorală

missing
13 noiembrie 2020, ora 21:53

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins includerea pe ordinea de zi a sesizării privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală. Totodată, sesizarea depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) privind cazul ziarelor electorale ale candidatului independent Igor Dodon, tipărite la tipografia de stat „Universul”, a fost exclus, de pe ordinea de zi, de către membrii CEC.

Sesizările depuse de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Renato Usatîi, care au cerut sancționarea și excluderea candidatului Igor Dodon din cursa electorală nu au fost incluse pe ordinea de zi a Comisiei Electorale (CEC).

Potrivit CEC, subiectul sesizării depuse de către reprezentanta PAS a fost exclus de pe ordinea de zi și întoarsă semnatarului, pentru că, potrivit lor, nu ar corespunde cerințelor legale.

Reprezentata cu drept de vot consultativ a candidatei Maiei Sandu la CEC, Olesea Stamate, a depus o sesizare la Comisiei Electorale Centrale prin care i-a cerut instituției să verifice dacă au fost sau nu declarate de către concurentul electoral Igor Dodon cheltuielile pentru publicarea unui lot de ziare de agitație, scos la tipar la editura de stat „Universul”. De asemenea, Stamate a cerut sancționarea candidatului.

Miercuri, 11 noiembrie, la tipografia „Universul” au fost găsite mai multe materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. La fața locului, au fost mai mulți deputați PAS, dar și PSRM. Acolo, au intervenit și reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin se va desfășura la data de 15 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram